Telefonische bereikbaarheid
maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 u
023-5576107

Adresgegevens Tandartsenpraktijk Overbos

Liesbos 140
2134 SE Hoofddorp
Tel. 023 557 6107
info@tpoverbos.nl

Maandag 08.30 - 17.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Esthetische tandheelkunde bij Tandartspraktijk Overbos in Hoofddorp

Esthetische tandheelkunde is het deel van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het uiterlijk van het gebit. Bij veel mensen is het ook bekend als cosmetische tandheelkunde, waarbij de vorm en functie van het gebit wordt hersteld met diverse, mogelijke tandheelkundige oplossingen.

Wanneer u niet tevreden bent met uw gebit, bijvoorbeeld met de kleur of vorm van uw tanden of kiezen, kan esthetische tandheelkunde uitkomst bieden. Tandartspraktijk Overbos biedt diverse behandelingen aan die uw gebit kunnen verfraaien. Welke behandeling het meeste geschikt is, hangt af van de conditie van uw tandvlees, het onderliggende bot en uw mondhygiëne. Door de enorme ontwikkelingen op materiaal gebied is de esthetische tandheelkunde beschikbaar geworden voor een grotere doelgroep

Onze tandartsen vertellen u graag alles over de tandheelkundige oplossingen om de vorm, functie en esthetiek van uw gebit te verbeteren. Maak een afspraak voor een 

Afspraak maken Bel: 023 557 6107

Tanden of kiezen hoeven niet ongezond te zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling, want ook voor gezonde tanden kan esthetische tandheelkunde mooie resultaten opleveren. Voor een mooie glimlach met een goede kauwfunctie bieden wij een grote hoeveelheid aan esthetische behandelingen, waaronder:

 

Bij onze esthetische oplossingen speelt onze samenwerking met de tandtechnieker, de parodontoloog en eventueel de beugeltandarts een belangrijke rol. Zowel de tandtechnieker als de tandarts zijn bekend met de principes van de orale esthetiek om optimale resultaten te behalen. Een harmonische lach ontstaat door een goede overeenstemming van de tandvorm en -kleur en het tandvlees.

Witte vullingen

Het vullen van tanden en kiezen kan met verschillende materialen worden gedaan. Oude vullingen zijn vaak gemaakt van metaalhoudend materiaal. Deze hebben vaak een (donker)grijze kleur waardoor ze niet passen bij de rest van uw gebit. Tandartspraktijk Overbos kan uw oude vullingen vervangen door witte vullingen van porselein of composiet, zodat uw vullingen beter bij uw gebit passen en ze minder opvallen. Witte vullingen kunnen in de meeste gevallen worden geplaatst. Welk vulmateriaal voor u het meest geschikt is, kunt u met onze tandarts bespreken.

Facings

Om de uitstraling van uw gebit te verbeteren bij afgebroken of beschadigde tanden is het mogelijk om facings te plaatsen. Een facing is een tandkleurig schildje dat op een tand wordt geplakt, daardoor zijn ze niet van eigen tanden en kiezen te onderscheiden. Ook bij spleetjes en ernstig verkleurde tanden zijn facings veelal een goede oplossing om uw glimlach te verbeteren.

Neem contact met ons op voor meer informatie over facings of om direct een consult in te plannen.

Adres- en contactgegevens

Tandartsenpraktijk Overbos
Liesbos 140
2134 SE Hoofddorp (route)
Tel. 023 557 6107
E. info@tpoverbos.nl

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 17.00 uur

 

Kosten en vergoeding

De kosten van esthetische tandheelkunde variëren per behandeling. Tot uw 18e worden de kosten van vullingen bijvoorbeeld wel vanuit de basisverzekering vergoed, maar kronen, facings en tanden bleken niet. Ook bij een aanvullende verzekering worden de kosten in veel gevallen enkel voor een bepaald percentage of een bepaald bedrag vergoed.

Voorafgaand aan behandelingen waarbij de kosten hoger dan 250 euro zijn, ontvangt u een kostenindicatie. We raden u aan om voorafgaand aan de behandeling de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen, zodat u inzicht heeft in de hoogte van de eventuele vergoeding.