Telefonische bereikbaarheid
maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 u
023-5576107

Adresgegevens Tandartsenpraktijk Overbos

Liesbos 140
2134 SE Hoofddorp
Tel. 023 557 6107
info@tpoverbos.nl

Maandag 08.30 - 17.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Tanden bleken in Hoofddorp

Krijg uw stralende glimlach weer terug met tanden bleken. Met een bleekbehandeling behoudt u de originele structuur en vorm van uw tanden en zo ontstaat een mooi en natuurlijk resultaat. Wij adviseren u graag wat de beste bleekmethode is voor uw gebit.

 • Tanden bleken vanaf € 250,-
 • Inwendig en uitwendig bleken
 • Binnen 30 minuten resultaat bij "normaal" uitwendig bleken
 • Thuisbleken is ook mogelijk

Maak direct een afspraak voor het tanden bleken bij Tandartspraktijk Overbos in Hoofddorp

Maak een afspraakBel: 023 557 6107

"Geleidelijk een natuurlijk resultaat met tanden bleken"

Snel naar

 

Kosten en vergoeding van de behandeling

De tarieven van tanden bleken zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Daardoor is het mogelijk dat de tarieven per jaar verschillen. Ook variëren de kosten van thuisbleken en een bleekbehandeling in de praktijk.

 

Bleekbehandelingen

Prijzen

Tanden bleken in de praktijk: onder- en bovenkaak

€ 300,-

Thuisbleken: speciale bleekmal

€ 250,-

Thuisbleken: bleekgel

€ 30,-

Voor thuisbleken moet een speciale bleekmal gemaakt te worden. De mal wordt in de praktijk uitgemeten en gerealiseerd. Na een week kunt u de mal afhalen waarbij u ook de bleekgel ontvangt. Als het resultaat na de eerste sessie bleekbehandelingen niet naar wens is en u uw tanden nog meer wilt bleken, dient u de bleekgel opnieuw te bestellen.

Let op: Als de bleekmal na herhaaldelijk gebruik niet meer goed past, dan zal een nieuwe bleekmal gemaakt moeten worden. Een niet goed passende bleekmal levert namelijk risico's op voor het tandvlees.

Vergoeding door de tandartsverzekering

De vergoeding van een bleekbehandeling is afhankelijk van uw (aanvullende) tandartsverzekering. Zorgverzekeraars vergoeden uitwendig tanden bleken in veel gevallen gedeeltelijk, waarbij de vergoedingen variëren van 75% tot bijvoorbeeld maximaal € 250,-. Laat u voorafgaand aan de behandeling informeren over de vergoeding waar u recht op heeft.

 

Het resultaat: voor en na de behandeling

Voor de bleekbehandeling.

Na de bleekbehandeling.

 

Wanneer zie ik het resultaat van een bleekbehandeling?

Het bleekresultaat verschilt voor iedereen. De basiskleur van uw tandbeen bepaalt voor een belangrijk deel het uiteindelijke resultaat en die basiskleur is bij iedereen anders. Daarnaast maken wij onderscheid tussen inwendig- en uitwendig bleken. De snelheid wanneer u resultaat ziet verschilt bij beide behandelingen.

Inwendig bleken

Bij inwendig bleken moet de bleekstof meerdere keren vervangen worden in het wortelkanaal. Daardoor duurt het meerdere weken voordat u resultaat ziet.

Uitwendig bleken

Uitwendig bleken doen we uitsluitend in de praktijk. Dat gebeurt met een speciale lamp die op de tanden wordt gericht. De intensiteit van de lamp activeert de aangebrachte tandgel voor het bleekeffect. Na 30 minuten inwerken is het resultaat direct te zien.

 

De bleekbehandeling en methoden

Wij voeren bleekbehandelingen uit in onze praktijk in Hoofddorp en we leveren bleekmallen en bleekgel om thuis te bleken. Ook maken we onderscheid in twee type tanden die we bleken: "dode" en "levende" tanden. Dode tanden bleken we uitsluitend in de praktijk en bij levende tanden is thuisbleken ook mogelijk.

"Dode" tanden bleken in de praktijk

Inwendig bleken wordt toegepast om zogenaamde dode tanden te bleken. Daarbij gaan we als volgt te werk:

 • De tandarts maakt de tand open waarna een papje met blekend middel in de verkleurde tand wordt aangebracht.
 • Afhankelijk van het resultaat moet de behandeling één of meerdere keren herhaald worden.
 • Het bleekmiddel dringt hierbij dieper in het tandbeen, waardoor er een kleine kans bestaat dat de wortel oplost. Uiteindelijk wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling.

"Levende" tanden bleken: thuisbleken of in de praktijk

Uitwendig bleken wordt toegepast op zogenaamde levende tanden. Daarbij heeft u de keuze om thuis te bleken of in de tandartspraktijk.

Bleekbehandeling in de praktijk

 • In de praktijk maken wij gebruik van "Natural" bleekgel. De gel bestaat uit niet-schadelijke, ecologisch en gestabiliseerde hydrogeen peroxide, waarin natuurlijke mineralen worden gebruikt. Dat heeft als grote voordeel dat uw tanden veel minder gevoelig zijn na afloop van het bleken in vergelijking met de gebruikelijke procedures, waarbij hoge concentraties peroxide worden gebruikt.
 • Het grote voordeel van deze techniek is de snelheid, want 30 minuten na het aanbrengen van de gel is het resultaat al zichtbaar.

Thuisbleken

 • Thuisbleken gebeurt met behulp van een bleekmal en onder begeleiding van uw tandarts. De bleekmal wordt individueel gemaakt van een zachte kunststof. Dat zorgt ervoor dat de mal goed past en uw tandvlees beschermd is tegen de blekende stof.
 • Wanneer u de bleekmal komt ophalen laten wij zien hoe u de bleekgel in de mal dient aan te brengen en hoe u de bleekmal inbrengt. Daarna krijgt u de mal en de gel mee naar huis en kunt u de behandeling voortzetten.
 • Wij adviseren om de bleekmal 's nachts te dragen. Afhankelijk van de verkleuring ziet u na enkele dagen of weken het resultaat. De duur van deze behandeling varieert dus per persoon. Een voordeel van thuisbleken is dat u meer controle heeft over het uiteindelijke kleurresultaat.

 

Onze bleekspecialist

Tanden bleken is een voorbehouden behandeling die alleen door BIG-geregistreerd specialisten uitgevoerd mag worden. Daarom worden de bleekbehandelingen uitsluitend uitgevoerd door tandarts Boelens.

dr Robin Boelens

dr Robin Boelens
BIG-reg. nr: 39918851102

 

Is een bleekbehandeling geschikt voor mij?

Niet elk gebit is geschikt voor een bleekbehandeling, daarom hebben wij altijd een consult voorafgaand aan de behandeling. Tijdens het consult beoordelen we uw gebit en stellen we vast of uw tanden gezond zijn, of uw tanden vrij van gaatjes zijn en dat uw vullingen niet lekken. Vervolgens wordt de huidige kleur van uw tanden beoordeeld en dient u enkele vragen te beantwoorden, waaronder:

 • Wat is de oorzaak van de verkleuring van uw tanden?
 • Zijn er veel donkere vullingen?
 • Heeft u veel kronen en bruggen?
 • Zijn ziekten of medicijnen de oorzaak van verkleuringen?
 • Zijn uw tanden goed schoon?

Tanden bleken is niet altijd de enige of beste oplossing. Een consult met een van onze tandheelkundig specialisten is daarom vast onderdeel van de behandeling.

 

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Om al uw vragen omtrent tanden bleken te beantwoorden hebben wij hieronder de meest gestelde vragen opgesomd.

Is tanden bleken pijnlijk?

Tanden bleken is pijnloos, maar door het bleken worden tanden wel tijdelijk iets gevoeliger. Het glazuur heeft namelijk tijd nodig om te herstellen. Om het herstel te bevorderen maken wij gebruik van extra fluoride genaamd Elmex Gelee. Ook gebruiken wij een bleekgel dat bestaat uit niet-schadelijke hydrogeen peroxide. In de gel zijn natuurlijke mineralen verwerkt en daardoor is de behandeling geheel pijnloos. Als u last heeft van opgetrokken tandvlees, waarbij worteloppervlakten bloot liggen, dan kan een bleekbehandeling wel gevoelig zijn.

Hoeveel witter worden mijn tanden?

De kleur van uw tanden is erfelijk bepaald door uw DNA, net zoals de kleur van uw haar en ogen. Naarmate we ouder worden neemt de dikte van het dentine toe en veranderd de dentine van kleur: uw tanden worden geler. Daardoor verschilt de witheid en het resultaat van een bleekbehandeling ook per persoon. Gemiddeld genomen worden tanden zo'n 4 tot 8 tinten witter na een bleekbehandeling.

Is bleken schadelijk voor mijn tanden?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat tanden bleken niet tot blijvende schade aan uw tanden of tandvlees leidt wanneer er onder controle van uw tandarts gebleekt wordt. De effecten van langdurig of herhaaldelijk bleken op het tandweefsel zijn nog niet bekend.

Hoe lang blijven mijn tanden wit na de behandeling?

Het resultaat van een bleekbehandeling blijft gemiddeld een tot twee jaar goed zichtbaar. Het resultaat hangt wel af van uw eet- en drinkpatroon en uw mondhygiëne. De zichtbaarheid van de bleekbehandeling neemt af naarmate de jaren vorderen, want ook gebleekte tanden zullen op den duur verkleuren door veroudering. Een tot twee jaar na de eerste behandeling wordt een nieuwe bleekbehandeling aangeraden.

Mag ik na het bleken alles eten en drinken?

Wanneer u bepaalde etenswaren en dranken direct na de bleekbehandeling nuttigt kan het resultaat nadelig beïnvloed worden. Voorbeelden hiervan zijn koffie, thee, rode wijn, frisdranken en kleurstof bevattende etenswaren, zoals curry, tomatensaus en vruchtenjam. Daarom adviseren wij om deze producten in de eerste 24 uur na de behandeling niet te gebruiken.

Kunnen alle tanden gebleekt worden?

Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (schildje), kronen en bruggen niet mee. Daarom is een bleekbehandeling voor die tanden nutteloos. In overleg met de tandarts kunnen witte vullingen wel vervangen worden na een bleekbehandeling.

 

Wanneer is tanden bleken af te raden?

Wij raden een bleekbehandeling af bij:

 • Veel restauraties in het front
 • Roken
 • Gevoelige tanden
 • Zwangerschap
 • Jonger dan 18 jaar (richtlijn 2011/84/EU)

 

Hoe ontstaan verkleuringen aan mijn gebit?

Naast uw eet- en drinkpatroon dragen ook andere gewoonten bij aan verkleuringen van uw gebit, zoals roken. Uw tanden en kiezen nemen kleurstoffen op die zorgen voor deze verkleuringen. Dat worden externe verkleuringen genoemd. Daarnaast bepaald uw DNA ook de snelheid waarmee uw tanden verkleuren, net zoals de kleur van uw haar.

In sommige gevallen zijn de tanden door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen al verkleurd bij het doorbreken. Dit zijn verkleuringen van binnenuit en worden intrinsieke verkleuringen genoemd. Vroeger werd dat opgelost door kronen te maken, tegenwoordig kan tanden bleken een uitkomst bieden.

Intrinsieke verkleuringen ontstaan door:

 • Ouderdom;
 • Een lage hoeveelheid mineraal in het glazuur (erfelijk, amelogenenis imperfecta etc.);
 • Een ontwikkelingsstoornis van het tandbeen (erfelijk, dentinogenesis imperfecta etc.);
 • Vroeger tetracycline gebruik;
 • Te veel fluoride gebruik tijdens de ontwikkeling van de tanden;
 • Plaatselijk slechte glazuur vorming;
 • Een dode tand (met of zonder zenuwbehandeling).

Extrinsieke verkleuringen ontstaan door:

 • Aanslag van bijvoorbeeld wijn, koffie, thee en chloorhexidine gebruik;
 • Vullingen met een verkeerde kleur;
 • Tandbederf;
 • Kleurstoffen die naar binnen treden door barsten in het glazuur.

Wat is de werking van whitening tandpasta?

De werking van tandpasta die uw tanden witter maken is wetenschappelijk niet aangetoond. Deze tandpasta maakt uw tanden wel beter schoon en daardoor lijken uw tanden witter.

 

Informatie aanvragen over tanden bleken

 

Wilt u meer informatie over tanden bleken of persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze praktijk. Maak een afspraak voor een consult en we adviseren u over de beste oplossing voor uw gebit.

 • Adresgegevens

  Tandartspraktijk Overbos

  Liesbos 140

  2134 SE Hoofddorp

  Tel:023 - 557 6107

 • Openingstijden

  Maandag:

  08.30 - 17.00

  Dinsdag:

  08.30 - 17.00

  Woensdag:

  08.30 - 17.00

  Donderdag:

  08.30 - 17.00

  Vrijdag:

  08.30 - 17.00

  Weekend:

  Gesloten