Telefonische bereikbaarheid
maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 u
023-5576107

Adresgegevens Tandartsenpraktijk Overbos

Liesbos 140
2134 SE Hoofddorp
Tel. 023 557 6107
info@tpoverbos.nl

Maandag 08.30 - 17.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Tandheelkundige behandelingen

Tandheelkunde heeft zich de laatste jaren enorm doorontwikkeld. Nieuwe medische kennis op tandheelkundig gebied, moderne materialen en apparatuur en de nieuwste technologieën maken het mogelijk om tandheelkundige behandelingen hoogwaardig en minimaal invasief (tijdens het boren de gaatjes zo klein mogelijk houden) uit te voeren. Daardoor hebben we ons kunnen specialiseren in kronen en bruggen, wortelkanaalbehandelingen en kindertandheelkunde.

Dit maakt het mogelijk om onze patiënten een breed spectrum aan tandheelkundige behandelingen aan te bieden. Binnen Tandartsenpraktijk Overbos bieden wij onderstaande behandelingen aan. Via onderstaand Snel-naar-menu navigeert u eenvoudig naar de gewenste behandeling.

Snel naar

 

Preventieve gebitscontroles

Om problemen en klachten aan het gebit te voorkomen voeren we preventieve behandelingen uit, waaronder het verwijderen van tandsteen, sealen, fluoridebehandelingen en het geven van voedingsadvies. Bovendien hebben we een mondhygiëniste die u uitgebreid kan informeren en adviseren over de beste preventie om de gezondheid van uw gebit te verbeteren.

>> Preventieve behandelingen

 

Kindertandheelkunde

Om een goede basis te leggen is het belangrijk om uw kind vroegtijdig te laten kennismaken met de tandarts. Wij adviseren om uw kind vanaf het tweede levensjaar al mee te nemen, zodat het kan wennen en minder angstig is. Voor meer informatie of een kennismaking met onze tandartsen kunt u onderstaande pagina bekijken of direct contact opnemen

>> Kindertandheelkunde

 

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn “hulzen” die over de tanden en/of kiezen worden geplaatst en vastgelijmd. Ze worden ingezet om het gebit esthetisch te verbeteren en de functie te herstellen. Kronen en bruggen  kunnen een oplossing bieden wanneer eigen tanden en/of kiezen beschadigd zijn of verloren zijn gegaan, om zo geen gebitsprothese te hoeven hebben.

>> Kronen en bruggen

 

Wortelkanaalbehandelingen

Bij ontstekingen aan het tandweefsel in het wortelkanaal dient een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd te worden. Dergelijke ontstekingen genezen niet uit zichzelf en het ontstoken weefsel moet verwijderd worden om van de pijn af te komen. Wanneer de tandarts de ontsteking verwijderd heeft, zal hij het wortelkanaal schoonmaken en afsluiten met een vulling. 

>> Wortelkanaalbehandelingen

 

Vullingen

Tanden die beschadigd zijn door tandbederf herstellen we met behulp van vullingen. Met een vulmateriaal wordt de beschadigde tand opgevuld en wordt verdere pijn voorkomen. Door de vulling kunt u de tand of kies weer pijnvrij gebruiken.

>> Vullingen

 

Esthetische tandheelkunde

Esthetische behandelingen worden uitgevoerd om de uitstraling van het gebit te verbeteren. Dit doen wij in samenwerking met een tandprotheticus, parodontoloog en eventueel een beugeltandarts. Behandelingen die onder esthetische tandheelkunde vallen zijn onder andere kronen, bruggen, facings en tanden bleken.

>> Esthetische tandheelkunde

 

Tanden bleken

Bleekbehandelingen zijn de ideale oplossing om een mooi en natuurlijk wit gebit te krijgen, zonder de oorspronkelijke structuur en vorm aan te tasten. Tanden bleken start bij ons vanaf € 250,-, waarbij u onder professionele begeleiding van de tandarts behandeld wordt. Omdat tanden bleken niet voor iedereen de beste oplossing is, adviseren we u om vooraf altijd een consult met de tandarts te hebben.

>> Tanden bleken

 

Tandvleesbehandelingen

Een goede mondhygiëne is essentieel om problemen aan het tandvlees te voorkomen. Onze mondhygiënist kan u begeleiden en adviseren over de beste preventiemaatregelen. Wanneer het tandvlees ontstoken is, is er sprake van gingivitis of parodontitis. In dat geval zullen onze tandheelkundig specialisten een persoonlijk behandelplan opstellen om u van uw problemen af te helpen.

>> Tandvleesbehandelingen

 

Implantologie

Implantologie wordt net als kronen en bruggen ingezet om het gebit esthetisch te verfraaien en de functie ervan te herstellen. Bij verloren tanden en/of kiezen bieden implantaten bijvoorbeeld een oplossing. Ze worden in het kaakbot geplaatst waarna er een gebitsprothese/of kroon op bevestigd kan worden.

>> Implantologie

 

Orthodontie

Voor orthodontische behandelingen werken we samen met Praktijk voor Orthodontie Ortho Bright Smile. Deze praktijk is in hetzelfde gebouw gevestigd, waardoor u voor alle behandelingen op hetzelfde adres terechtkunt.

>> Orthodontie

 

Snurkbeugels

Snurkbeugels zijn de ideale oplossing om snurken of een apneu tegen te gaan. Voor het realiseren van de beugels werken we samen met de Praktijk voor Orthodontie die bij ons in het pand gevestigd is: Ortho Bright Smile.

>> Snurkbeugels

 

Mondbeschermer

Ter preventie van ernstige beschadigingen aan het gebit leveren wij mondbeschermers. We adviseren om deze te gebruiken bij snelle en gevaarlijke sporten, zoals boksen, hockey en ijshockey.

>> Mondbeschermer

 

Tandtechniek

Voor het vervaardigen van gebitsprotheses werken we samen met een tandtechnisch laboratorium. Wij regelen alles voor u met de tandtechnicus, zodat u niet doorverwezen hoeft te worden.

>> Tandtechniek

Kunstgebitten

Voor kunst- en klikgebitten werken we samen met tandprotheticus Ron van der Kuijl.

>> Kunstgebitten